Снимка: Булфото, архивПроф. Коста Костов изрази лично мнение за предстоящата ваксинация на България.

...
Снимка: Булфото, архивПроф. Коста Костов изрази лично мнение за предстоящата ваксинация на България.
Коментари Харесай

Проф. Коста Костов: Всички над 40 години, особено над 50 години, да се ваксинират срещу COVID-19

Снимка: Булфото, списък

Проф. Коста Костов изрази персонално мнение за идната имунизация на България. Пулмологът сподели хората на кои възрасти наложително да се имунизират против ковид.

Мотивирам всички над 40 години, изключително над 50 години, да се имунизират против COVID-19. Това сподели в предаването " Неделята " по Нова телевизия проф. Коста Костов, пулмолог в УМБАЛ " Св. Анна ".

Аз ще се имунизирам, тъй като съм уверен в сигурността на някои от имунизациите. Имам едно условно " да "  обаче за имунизирането на по-младите контингенти, да вземем за пример тези под 40 година, тъй като те имат задоволително мощен имунитет, добра отбрана, а някои от тях занапред ще основават фамилии и ще раждат деца. Нека те да разчитат по-скоро на имунитета си и да вземат самостоятелно решение с лекаря си, добави той.

Относно всеобщото тестване за COVID-19, проф. Костов коментира: " Това е належащо, с цел да имаме експертиза на епидемията. Към момента ние нямаме такава. Вижте какво вършат страните, които имат необикновен триумф с епидемията – те не се двоумят да тестват популацията ".

Той разяснява и какво се случва, откакто човек прекара ковид. По думите му съществува пост-COVID синдром, който има два интервала – след изострен Коронавирус, който трае повече от 3 седмици и нескончаем Коронавирус, който е повече от 12 седмици. Изненадващо е, че от нескончаем Коронавирус страдат и хора, които са минали леко през заболяването, сподели още проф. Коста Костов, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР